trafik cezası ödeme sgk borç ödeme trafik cezası ödeme

Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Güncellemesi

Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Güncellemesi

Facebook’tan zaman tünelinizin görünürlüğü yani kimlere görüneceği konusunda bir güncelleme geliyor. Bu güncelleme ile zaman tünelinize herkes erişebilecek görünüyor. İşte gelecek zaman tüneli görünürlüğü güncellemesinin ayrıntıları.

Gizlilik Ayarları menüsü altında “Zaman Tünelindeki Eski Gönderilerin Hedef Kitlesini Sınırla” seçeneği ile ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

Neler değişiyor: “Adını aratarak seni kimler bulabilir” adındaki eski bir arama ayarını kaldırıyoruz, ancak bu durum Facebook’ta paylaştığınız şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmeyecek.

Bu ayar ne işe yarıyordu?

“Adını aratarak seni kimler bulabilir” ayarı, kimlerin adınızı arama alanına yazarak Zaman Tünelinizi bulabileceğini kontrol ediyordu.

facebook-eski-gönderileri-sınırlama

Ayar kaldırıldığında ne olacak?

Herkes adınızı aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir, ancak Zaman Tünelinize gittiklerinde, sadece görmelerine izin verdiğiniz şeyleri görürler. Bu ayarın kaldırılması fotoğraflarınızı, durum güncellemelerinizi veya paylaştığınız diğer şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmez.

Facebook bu ayarı neden kaldırıyor?

facebookBu ayarı oluşturduğumuzda, sizi Facebook’ta bulabilmenin tek yolu adınızı aratmaktı. Artık, insanlar Zaman Tünelinize başka yollarla gelebilir: Örneğin, bir arkadaşınız sizi bir fotoğrafta etiketlerse, etiket insanları Zaman Tünelinize yönlendirir veya insanlar Sosyal Ağ Araması’nda “Beatles’i beğenen kişiler” ya da “İstanbul’da yaşayan kişiler” gibi ifadeleri aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir.
Bugün, içeriklerinizi kimlerin görebildiğini yönetmenin en iyi yolu Gizlilik Kısayollarını kullanmak (Facebook internet sitesinin tüm sayfalarının üst kısmında bulunan simgesine tıklamanız yeterli) ve yeni fotoğraf ve güncellemeler paylaşırken kimlerle paylaşacağınızı seçmektir.

Sırada ne var?

Ayar kaldırılmadan önce bu bilgileri gözden geçirmek için daha fazla fırsatınız olacak ve size Facebook üzerinden hatırlatacağız.
Gizlilik seçeneklerinizi şimdi gözden geçirmek ister misiniz? Yapabileceğiniz birkaç şey:
• Geçmişte paylaştığınız şeylerin hedef kitlesini çabucak sadece Arkadaşlarınızla sınırlamak isterseniz, gizlilik ayarlarınızı ziyaret edin.
• Bir fotoğraf, bağlantı veya durum güncellemesi paylaşırken, söz konusu gönderinin gizliliğini ayarlayabilirsiniz.
• Geçmişte neler paylaştığınızı ve bu bilgileri kimlerin görebildiğini hareketler dökümüne giderek gözden geçirin. Hareketler dökümünüze gitmek için, tüm sayfaların üst kısmında bulunan simgesine tıklayarak gizlilik kısayollarınızı açın.

Bir önceki yazımız olan Az Ye İnternet Bağlat! başlıklı makalemizde az ye internet bağlat hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler: , , ,

Bu yazı için 2 yorum yapıldı:

  1. hüseyin emre aktas dedi ki:

    Gökhan bey neden böyle bir uygulama yapılıyor.Eski sistemi neden degistirmek gibi bir sacmalik yapmislar.

    1. gokhan dedi ki:

      Sevgili Hüseyin bey,saçmalık değil; kim, belirlenen bir konuda ne paylaşmış ya da beğenmiş bir tıklama ile öğrenmek için. Paylaştıklarınıza dikkat.

Yorum Yaz

Daha fazla İnternet
Az Ye İnternet Bağlat!

Akşam akşam iyi güldüm klasik TTnet kopmalarından birini yaşadığım sırada wireless ağ listesinde gözüme ilişen yaratıcı komşularımdan birinin ağ ismi...

Kapat